Duurzame oplossingen

Duurzaam ondernemen

Zonne-Energie

Warmtepomp

Zonne-energie

Nederland lijkt misschien niet het zonnigste land ter wereld, maar met zonnepanelen en zonneboilers is veel mogelijk.

De aanschaf van zonnepanelen brengt een paar interessante voordelen met zich mee.

 • Fiscale voordelen
 • Eigen baas over energie
 • Vaste lage energieprijs
 • Verbetering van het energielabel
 • Duurzame uitstraling en imago
 • Belegging in een eigen installatie

Voor veel bedrijven is zonnestroom al goedkoper dan grijze stroom. Dankzij verschillende fiscale aftrekmogelijkheden kunnen bedrijven hun investering snel terugverdienen. U mag tot 169,5 procent van uw investeringen in duurzame energie binnen twee jaar aftrekken. In de praktijk betekent dit dat u tot 30 procent van uw investering in zonnepanelen kunt terugkrijgen via de Belastingdienst. 

Voor wie zijn zonnepanelen zakelijk interessant?

 • Bedrijven met een verbruik van 20.000 tot 50.000 kWh per jaar.
 • Bedrijven die winst maken en investeringsruimte hebben.
 • Voor een VOF, eenmanszaak of maatschap zijn zonnepanelen extra interessant. Bij optimale benutting van alle faciliteiten zijn zeer interessante rendementen haalbaar.

Bereken uw voordeel

U kunt het best een rekensom maken om te weten wat er voor uw specifieke situatie van toepassing is. Volg het handige stappenplan hieronder:

 1. Bel uw boekhouder en vraag na hoeveel u dit jaar én volgend jaar nog van de belasting af kunt trekken, en tegen welk tarief. Geef aan dat u hierbij gebruik wilt maken van de Willekeurige Afschrijving, de Kleinschaligheids- Investeringsaftrek en de Energie-Investeringsaftrek.
 2. Kijk naar uw huidige energierekening en schrijf op wat uw jaarlijks verbruik en uw stroomprijs is.
 3. Maak een voorbeeldberekening
 4. Bij interesse bepalen we uw uitgangspunten; wilt u een minimale investering, of een maximaal rendement?
 5. Wij werken een offerte voor u uit, met een berekening van het rendement op uw investering.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een term die bij veel bedrijven een belangrijke plaats inneemt is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). MVO levert een positieve impuls op het imago van uw bedrijf en kan zo effect hebben op uw omzet en bedrijfsvoering. Mede door het behalen van fiscale voordelen en het verduurzamen van de samenleving is het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand een goede vorm van duurzaam Maatschappelijk Verantwoord ondernemen.

Voorbeeldberekening (gratis en 100% vrijblijvend)

Als u ons de volgende gegevens stuurt, ontvangt u van ons een voorbeeldberekening van de kosten, besparing en het rendement dat u als zakelijke gebruiker maakt op een investering in zonnepanelen:

– Uw bedrijfsadres.

– Uw verbruik in kWh per jaar.

– Uw energietarief, inclusief energiebelasting en BTW.

Zonneboiler

Met het installeren van een zonneboiler wordt fors bespaard op het energieverbruik voor de productie van warm water. Naast een besparing op het gasverbruik zorgt een zonneboiler ook voor een flinke reductie van CO2-uitstoot. 

Zie you tube filmpje

Wij geven u graag advies over uw wensen en de mogelijkheden van zonne-energie. Maak een afspraak via tel. 0180-631206, of maak gebruik van het Contactformulier