Contracten

Nieuws

Contact

Nieuws

VISSER STEEKT ENERGIE IN DE TOEKOMST

P. Visser & Zn. steekt veel energie in de toekomst: “We zorgen dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op installatiegebied. We streven altijd naar de meest duurzame oplossingen en houden rekening met toekomstige weten regelgeving. ”

Daarnaast is Visser erkend leerbedrijf en steekt daarmee ook energie in de toekomst. Zo liep Sander Voordendag uit Nieuwerkerk aan den IJssel stage bij Visser. Na het in 2019 succesvol afronden van de opleiding installatietechniek aan het Techniek College Rotterdam is hij in vaste dienst gekomen. “Ik hielp met cv-ketels en radiatoren vervangen en lekkages oplossen. Het is een goede ervaring, omdat je steeds andere situaties tegenkomt. Zo mocht ik ook meehelpen bij de aanleg van een warmtepompinstallatie. Dat was heel interessant!”

Daarna ging Sander op kantoor meelopen: “Dan ben je bezig met de voorbereiding van installaties, zoals berekeningen maken en tekenen.” Uiteindelijk heeft hij er voor gekozen om als technicus werk aan te nemen en projecten voor te bereiden en begeleiden.

Het vaste personeel volgt ook regelmatig bijscholing. “Iedereen is in het bezit van een VCA certificaat en de monteurs volgen scholing over nieuwe modellen cv-ketels en nieuwe technieken, zoals zonnepanelen en warmtepompinstallaties.” Dus heeft u plannen voor nieuwe verwarming: Bij Visser krijgt u vakkundig advies over de laatste ontwikkelingen en de meest duurzame oplossingen. Neem contact op voor meer informatie.

Wilt u er in de zomer ook lekker koel bijzitten?

Het wordt weer warmer en als u airconditioning overweegt, is dit het moment om het aan te schaffen en te laten installeren. Dan zit u er koel bij als het echt warm wordt. P. Visser & Zn. plaatst regelmatig klimaatinstallaties, zowel bij particulieren als bedrijven en scholen, en kan u vakkundig adviseren over wat bij uw situatie past en wat de juiste plaats voor de installatie is.

“Als iemand een airconditioner wenst, gaan we eerst in gesprek over de wensen en kijken in welke ruimte(s) moet de installatie gemonteerd worden”, vertelt een projectleider installatie techniek bij Visser. “Een airconditioner bestaat uit een binnendeel (koeler) en een buitendeel (condensor). We berekenen hoeveel capaciteit nodig is voor de ruimte, of er voldoende elektriciteit beschikbaar is en proberen de beste oplossing te vinden voor de plaats van beide delen, zodat men een comfortabel binnenklimaat verkrijgt. Het binnendeel kan tegen het plafond of aan de wand gemonteerd worden.”

“Vervolgens wordt de installatie besteld. De montage wordt in één werkdag uitgevoerd. Aan het einde van de dag heeft men een werkend systeem.” En is er toch iets aan de hand, dan zit Visser om de hoek en kan snel reageren. “We zijn al 118 jaar een betrouwbaar adres voor klimaatinstallaties!”

Ventilatiesystemen voor beleid ‘frisse scholen’

“We hebben in totaal vijftig scholen in Rotterdam in onderhoud”, vertelt servicemonteur Kevin Olierook. “We onderhouden zowel de cv-ketel als het ventilatiesysteem.” Frisse lucht in een schoollokaal is belangrijk. Daar zijn zelfs landelijke richtlijnen voor opgesteld in het ‘frisse scholen’ beleid en Visser is precies op de hoogte van alle kwaliteitseisen rondom dit beleid. P. Visser & zonen kan de installaties voor Cv en ventilatie plaatsen en onderhouden, maar doet ook onderhoud aan bestaande installaties. “Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de kast schoongemaakt, filters vervangen en motoren en regeltechniek nagekeken op functioneren”, vertelt Kevin. “Er zijn verschillende installaties: die werken op vaste tijden, maar ook die gestuurd worden op het CO2-gehalte in de lucht. Een ventilatiesysteem werkt met een warmtewisselaar: de warmte van de afgezogen lucht wordt afgegeven aan de lucht die naar binnengaat, zodat die niet te koud aanvoelt.”

Op Basisschool De Nessevliet is een ventilatiesysteem aangelegd door P. Visser & Zonen in een nieuw bijgebouw. “Het is een CO2 gestuurd systeem met warmtewisselaar”, vertelt Kevin. “We gaan na een paar maanden nog een keer langs om te kijken of alles goed functioneert en om vragen te beantwoorden.” Jaarlijks zal Kevin de kast en de installatie komen controleren zodat de schoollokalen altijd voorzien zijn van frisse lucht.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van een cv-ketel

Zestien jaar geleden verrezen drie appartementengebouwen aan de Meteorenweg in Waddinxveen. P. Visser & Zonen heeft daar alle cv-ketels geïnstalleerd en nog steeds hebben ze een onderhoudscontract met de bewoners. Onderhoudsmonteur Kees Stougie komt jaarlijks de installaties schoonmaken en nakijken op storingen. Kees werkt al acht jaar bij Visser en is gespecialiseerd in onderhoud van cvketels. Hij voert kleine reparaties uit en lost storingen op. Tijdens een onderhoudsbeurt gaat de ketel helemaal uit elkaar. “We voeren een totale inspectie uit en zorgen dat alles weer goed werkt. De klanten worden van te voren in kennis gesteld van noodzakelijke reparaties, maar we denken ook mee: wanneer ga je nog investeren in reparatie en wanneer kan je beter een nieuwe cv-ketel plaatsen?

“ Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de cv-ketel, aldus Kees. In de woningen aan de Meteorenweg zijn inmiddels de eerste cv-ketels vervangen. “We ontvingen een duidelijke offerte voor twee verschillende Nefit cv-ketels”, vertelt een bewoner. “De installatie is degelijk en zorgvuldig uitgevoerd. Alle leidingen werden gecontroleerd en afgeperst, zodat er geen lekkages zijn. Daarna werd alles keurig opgeruimd en netjes achtergelaten.” Ook toe aan een nieuwe cv-ketel of wilt u een onderhoudscontract afsluiten? Neem contact op met P. Visser & Zonen voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.